söndag 27 juni 2010

Att hålla en fiskeplats levande del.1

Äntligen ligger semestern runt hörnet och jag har börjat mäska upp en plats vid Magelungen, en sjö som ligger nedanför Farsta. Jag noterade mängden av arter av vitfisk under en promenad och såg samtidigt både gös,gädda och abborre jaga vid ytan (se tidigare blogginlägg när vi premiär pimpla ). Dagen innan mäskade jag upp med en ganska grov blandning och hade ingen "mat" alls i mäsket. Under fiskepasset koppade jag i lite majs och frysta maggotts mellan nappen. Mörten var dominant men både sarv och björkna fanns det gått om. Andra luckan i nappen indikerade att jag hade stor fisk framför mig och tyvärr var jag lite för försiktig i mitt val av elastik, så det blev långa kamper med förlorad fisk. Harri var sugen på att fota fisken som låg i nätet så vi packade ihop med 30 st fisk inkluderat en fin sutare. Nästa gång ska jag visa vad som fungerar bäst när man har mycket småfisk på mäsk platsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar