torsdag 22 juli 2010

Sökandet av det perfekta vattnet del.3

Efter ungefär 1 timme och 15 minuter så anlände jag till ett område med ett rikt kulturarv och fantastisk natur i lantlig miljö. Peter Almblad som bjudit hit mig ursäktade att det var dåligt röjt och förklarde att det finns rikligt med sutare och björkna. Han visade mig runt och pekade ut en plats där han trodde det skulle nappa bra.
Dom flesta platser är enkla att ta sig till och man kan parkera på en åker ovanför vattnet om man nu inte känner för att sitta på en av bryggorna som är till för fiske.
Givetvis fick jag sommarens första riktiga regnskur över mig men det kändes inte jobbigt alls utan jag lodade upp på min fiske plats och valde att fiska på två platser. 9 meter ut var det ungefär 2 meter djupt och vid stranden nedanför fötterna 40 cm djupt. Bottnen var nästan helt ren med "braxen gräs" och jag fick endast upp en gren under passet.
Under 3 timmars fiske gick det åt en liten halvburk majs och mäsket rymde i en 2 liters påse. I ärlighetens namn har jag aldrig varit så snål med beten men min tanke var att desto mindre desto bättre för att få ett ärligt resultat.
Det tog endast 15 minuter när det börja nappa och jag hade koppat i 3 st pingis bollar för att inte skrämma bort eventuell bonusfisk.
Största fisken för dagen var en grön viking stövel i storlek 44. Den följdes åt av en regnbåge som drog ut elastiken på uppåt och neråt. Sedan var det en mört som nästa skrämde livet ur mig när den sköt iväg som ur en kanon. En braxen kom upp och fler hade säkert sett håvnätet om det inte hade varit för hur rädda dom blev vid första rusningen.
Helt klart en fantastiskt vatten med platser för minst 30 personer. Att inga sutare eller björknor visade sig förblev ett mysterium. Å andra sidan hade ett havkilo mask gjort susen men nu packade jag med spänning för att komma nästa gång och då med lite mer beten. Ett stort tack till Peter och det var bara ett hårstrå ifrån det absolut perfekta vattnet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar