söndag 26 september 2010

120 Mört på 3 timmar

  Efter gårdagens nederlag satt jag med en hof i handen och tittade på filmer som jag fått av Bodda.
VM i Willebroke 2004 och Tibor goes Germany fick mig att inspireras att ta mig ut i snålblåsten runt Hammarbysjöstad för att göra i ordning matchspöna med wagglerflöten. Efter en timmes pyssel började jag finljustera tacklena och satt på några maggot på kroken och fick en mört direkt. Jag la ut 10 st pingisbollar med bellan och fortsatte dra mört tills jag hade 120 st, då hade det bara gått 3 timmar !

Enkel bulk med en svivel till tafsen.

Ett litet hagel stoppar wagglern för att inte glida ner mot bulken.

Mäsket var en påse etang jag hittade.

3 st vita på en st.16 krok.

Man ser hur flötet aldrig hinner ställa sig ordentligt.

Plötsligt var min fiskeplats invaderad.
Fiskarna höll jämt mått med några bonusbiffar.
Klassiska wagglers från Tubertini.
Nästa år hoppas jag att inte denna sträcka förvandlats till båthamn.

3 kommentarer:

 1. Avundas dig om du bor nära detta vatten:) Å att dom inte bygger båthamn, hemma i Gävle satt man upp staket efter kanalen å tog bort bland de bättre fiskeställerna vi har. Du har en bra blogg Tikkanen, Kul att läsa:-) Swee

  SvaraRadera
 2. Mennar du innerstads kanalen vid Gevalia?

  Fiskade där i en veckas tid under maj månad för många år sen. Kanonvatten !

  Mvh Tikkanen

  SvaraRadera
 3. Ja! kommun ansåg att risken var så stor att man kunde drutta i vattnet, Det komiska i det hela var att man ramla i när räckena var på plats. beslutet togs utan samråd med oss tävlings/ fritidsfiskare, det fanns ideer på andra tillvägagångs sätt, men som vanligt skiter man i oss. Ha de Swee

  SvaraRadera