lördag 25 juni 2011

Ett besök vid Katthavet i letandet.

Efter att jag avslutat två grodor på jobbet var det dags att åka iväg till Albysjön och försöka fånga sutare. Som vanligt stod det still i trafiken och lokalkännedomen kom till hands för att transporteras från a till ö utan att det skulle ta för lång tid.
Vädret var katastrof i nordöstra delen av Stockholm och ju längre söder ut man kom blev det faktiskt riktigt fint. Efter att vandrat längs stranden på hela södra sidan drog jag en slutsats om att ändra helt om och bege mig till Flottsbro och Katthavet.

En grill för varje korv.
Vid ankomsten till Flottsbro fick jag lite av en rysning genom kroppen efter att ha spanat in kanalen
och själva Katthavet; Vilken oas mellan Fittja och Tullinge eller om man pratar vattenväg, mellan
Tullingesjön och Albysjön här kunde vad som helst hända.
Mitt val blev att sitta vid Katthavet och det tog 10 minuter att gå med prylarna från parkeringen.
Det såg grunt ut men jag hittade en fin kant på runt 2 meters djup med perfekt gräs på bottnen
ungefär 15 meter ut från platsen där jag stationerat mig.
Supermix carp

En ganska partikel rik blandning som jag endast la till lite röda brödflingor,majs och maggots

En av några peggar i kanalen

Vy över kanalen från bron
Katthavet

Min fiske plats.
Efter att ha fiskat i ungefär en halvtimme när det började nappa och jag hade fått in små mört. Jag ökade krokstorlek och hade tre stycken majskorn på kroken för att slippa småfisk. Nappen avtog och nu var det bara att vänta på att större fisk skulle komma in. Det skulle ta ytterligare 2 timmar innan jag såg hur flötet började vaja fram och tillbaka och småbubblor kom upp brevid flötesantennen var det sutare ?
Jag hade fångat första fisken och det var en braxen strax över kilot som efterföljds av ett antal skimmers.
Plötsligt blev det nattsvart och jag hade missat regnmolnen som tagit sig över Tullingesjön bakom mig och nu öppnade sig himmlen. Det första som slog mig var att rädda mobilen och kameran för det öste på rätt ordentligt och jag var tvungen att avbryta fiske :(

Filmtajm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar