torsdag 7 juli 2011

Den största blir alltid den man aldrig får uppHade anlänt till Bobäcken runt ett tiden och var tvungen att röja upp lite längs stranden. Samtidigt noterade jag att vatten nivån var ganska hög för årstiden och det kändes lite som ingen fiskat här sen i maj.

Var det så att det inte finns någon potential längre i våra skärgårdsgölar ?

Tre sarvar över kilot kom det upp första specimenpasset här, och jag vill minnas att vi hade roligt när vi gjorde mäsket.
Det var en salig röra gjord på 3 kg ströbröd och 2 kg gröna ärter,den gick att äta och fungerade bra som bantningsmat om det inte vore för halvan ouzo som blandades ner(Ouzo-Grekisk sprit med aniskryddning).
Så här tio år senare använder jag gröna ärter ofta när jag fiskar,dels för det tar ett tag innan fisken vänjer sig och dom sitter bra på kroken.

Men varför nappar det bättre på majs än på ärter?

Jag brukar lägga två platser med mäsk framför mig, två helt skilda platser och denna gång hade jag även en tredje plats för feederspöt med ett helt främmande koncept för vattnet.Tanken var för att få fram om det skiljer sig åt med ett mäsk baserat på fiskmjöl och ett på bröd,korn och grönsaker.

Efter fyra timmar kunde jag konstatera att feederplatsen producerade löj och platserna framför fötterna en gädda...

Jag skulle har varit hemma vid åtta tiden men klockan tickade på och jag ringde hem vid halv tolv tiden och sa att så blir inte fallet, just då försvann flötet.
Det var som en vägg hade fastnat på kroken och jag la på som hastigast, det här var nog en fin ruda och garanterat personbästa.

Det var en gång en ruda...den lossnade och nu var alltså fisket igång och det hade tagit sina tio timmar.

Det är omkring halvmetern djupt där jag fiskar så man har full koll på all aktivitet framför sig och ibland blir det lite för mycket. Aldrig har jag väl varit med om så mycket löj som det var inte undra på att feederplatsen gav en större måltid av abborre på majs ?!?

Skönt att få se Bobäcken i sitt esse och det är inte många andra platser man kan få uppleva ett sånt rikt naturliv, jag fick se sju sorters rovfåglar med en början på Havsörn och i nattmörkret Kattugglan.

15 kilo är den största som fångats här !

En fin Björkna2.300 gr respektive 1.700 gr


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar