onsdag 22 maj 2013

Landslagskval del.1 Örebro-Svartån

Sista minuten anmälningar brukar inte vara lönsamma men jag kände mig redo att tampas med Svartån som så oftast överlistat mig. Starten på resan skulle börja med övertid på jobbet och givetvis köer ut ur storstan. Äntligen på väg och mot Gustavsvik och ett kärt möte med grabbarna i Constellation Stockholm.
Det var ett trevligt gäng som såg taggade ut på ett ganska välkänt sätt, det var lite myspys med dryck och rövarhistorier om svunna tider som till slut fick hela huset att vibrera av snarkningar (från två av oss fyra).

Jag fick nästan rysningar på morgonen när jag visste att man kunde parkera bakom peggen och när allt som skulle fixas med gick som smort. Vid lottning skulle jag dra C4 som är lite mer åt det sega hållet på en första tävlingsdag, och det visade sig vara ungefär så. Jag tampades med snorgärsar och kunde snällt titta på när Alstrin började dra fisk som skulle räcka till en bra placering. Funderingarna hopade sig hur andra dags effekten skulle bli och jag fick se mig besegrad 8ggr om !

Söndagen öppnade sig med någon form av "dagen före effekt", även fast det var kul med myspys igen och kunglig grillad biff av $vedlund som chefmaster. A4 stod det på kapsylen och jag visste att fisket skulle vara bättre här och det gällde att vara med när tävlingen började. Jag var hypernöjd med mig själv igen som hade allt klart i god tid och gjorde några mandariner som skulle koppas i vid grundmäskningen. Till min förvåning kramade alla mina sektions vänner "bowlingklot" till mäskbollar men jag trodde iskallt att min koppnings idé skulle fungera. Jag låg som oftast efter både i storlek och antal fiskar över hela tävlingen och det var inte svårt att förstå vad jag missat i detaljerna. När jag packade ihop analyserade jag helgens misstag och kommer i fortsättningen göra som man ska när man fiskar i Örebro dvs. 2014 får bevisa det.


Dessvärre har klubbjackan gjort sitt och den tjänstgjorde som skydd vid vindsjobb sista tiden :(

Tersby,Holsten och $vedlund samtalar innan tävlingsstart.

Att ha nybliven Örebro Öppna Mästare ( Tono) på samma sektion känns inte rättvist

Jag laddade topparna med flöten mellan 2,5-4,0 gram.

Engvall satt kolungt och fixa an bra placering första dagen.

Det skulle bli lite spänning vid invägningen på C-sektionen.

Min fångst med alldeles för små fiskar.

Första dags vinnaren Nastic med sin nya kärra.

Sandberg skulle vinna med 60 gram...välmeriterat.

Alla var nervösa under invägningen på A-sektionen.

Nastic fiskade jämt under helgen och hamnade välförtjänt topp fem.

Många hade fina säckar och det var jämt.

Plamér hjälper till att få en nogrannare fångst vikt.

Fantastiska nät visade att andra dags effekten fanns.

Bengtsson fick se sig slagen med 60 gr men hade en fin fångst av mestadels skimmers.
 Resultat Dag.1 från Metetorget.com                          Resultat Dag.2 från Metetorget.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar