tisdag 3 september 2013

Tiderna förändras och vi står snällt i kö

Dagens inlägg känns nästan likadant som när jag efter 25 år förstod att nu kommer musiken inte spela någon roll, att vara DJ i Sverige är lika med att äga en hund.
Det spelar ingen roll att man grundar utbildningar eller att satsar på något man älskar, egentligen ska man äga allting man gör och sätta copyright stämpeln på allt och inte vika en tum utan genom lagliga rättigheter börja dra folk inför rätta.

Jaha tänker ni vad har detta med fiske att göra ?

Att vara tävlingsarrangör och se till att få dom tävlande att komma är ungefär detsamma som att driva en klubb.Du riggar ljud, göra inbjudningar, skapar en trivsam miljö gör det yttersta så att gästerna ska trivas och
ska komma tillbaka vecka efter vecka.
Översatt blir det precis detsamma som att välja vatten, göra inbjudningar, gärna vid ett vatten med trevlig miljö och se till att dom som kommer ska få åtnjuta sin hobby eller sport.

Vissa dagar är ju inte lika roliga som andra, men kanske det beror på att alla dagar är olika även fast den som är bättre dvs. kan fiska kommer nästan alltid få fisk och hamna bra på en tävlingsdag hur surt det må vara. Nu har det gått snart 20 år sen jag började tävla inom internationellt mete och innan dess som junior var jag med i flera år på kulor, klubbmästerskap och kommunmästerskap. Man har sett alla typer av arrangemang från några kompisar som lägger 50 kr i potten till EU-bidrags arrangerade VM och en sak slår mig här på hemmaplan där allt borde vara ganska lagom, trots det och ganska ofta det verkar spåra ut.

Dom som är hängivna till sporten satsar samt lägger ner tid och ser till att lagkamrater kommer väl förbereda när det gäller beten och detaljer kring det vi sysslar med. Nu kan bara något annat gå snett om man ser till verkligheten. Det må vara en oerfaren som sitter bredvid på tävlingen som förstör fisket genom att hinkvis kasta ut majs eller en arrangör som peggar som "vi" alltid gjort, lite här och där.

Det är några som arrangerar tävlingar som gör det med hjärtat och så finns det dom som struntar i det mesta, vi svarar snällt med att det är bra att någon arrangerar och tackar för arrangemanget. Sen finns det dom som ryter till och antingen blir idiot förklarade eller får ett gott skratt med sig hem.

Men borde det inte ha blivit jämnare kvalité genom åren ?

Skulle man inte ha hamnat någonstans mellan "50 kr i potten" och "EU-bidrags arrangerat VM" efter så många år. Hur kommer det sig att dom tävlande försvinner och plötsligt bara dyker upp när man kan fånga 30 kilo eller mer, jo men då är det roligt igen får man höra. Visst kan jag köpa det men att du sen sitter på isen på ett isfiske arrangemang och lirkar upp en handfull "lillfinger" och förklarar att det är lika roligt så förstår jag inte riktigt, eller egentligen inte alls.

Dialogen behövs, arrangörer behövs och kommunikationen behövs. Sen behövs dom där detaljerna som bara verkar finnas hos lagkamrater som lägger ner själ och hjärta. Detaljerna som saknas för att få upp stämningen igen, när tog du an en junior sist ?

Ett stort tack till alla som ser till att vi kan få utrustning alla betes leverantörer och alla tävlande som dyker upp på ens arrangemang för även jag är en arrangör.

Ett Stort tack till Fredlund som bommat igen CA Carlsson efter 50 år i branchen !

Ett mittenfinger till Gud som pissade ner grejorna precis innan man han packa bilen !

Ett stort tack till en metare som alltid varit stor inspiratör Tom Östlund - Constellation Stockholm !
Ett stort tack till Metmask AB som för närvarande kan ta emot beställningar på: Frysta Jokers,Jokers, Bloodisar,Maggots,Pinkies,Mask och Casters  !
Ett stort tack till SÖS, som tog hand om mig efter en fallskada !

Årets innovation,bästa sättet att frakta sin "Big Stink Bag" !

3 kommentarer:

 1. ...och ett stort tack till dig som fortsätter kämpa, arrangera och försöka bidra till sporten!

  SvaraRadera
 2. ...instämmer helt med Mats. Det är inte för intet som du är "Local Hero". Det kanske känns trögt ibland men sakta men säkert tycker jag mig se att vissa ting börjar röra på sig.
  //Jimmy

  SvaraRadera
 3. Kloka ord Johan !
  Varit tävlingskedare i 30 år vintertid och förstår precis, lyckligtvis börjar det hända lite saker i juniorleden men definitivt måste fler "offra" sig. Annars kommer vi sitta där om 20 år och ingen förstår vad vi pysslar med.
  Hae't Gött!
  Mvh
  Storm

  SvaraRadera