söndag 27 december 2009

Pimpelfiske-MagelungenIdag skulle premiären ske och målet var att fånga stor abborre. Det var min bror Erik,Andreas.W och Vladimir som samlades på en osäker is som knappast hållt för 100 kg pimpelfiskare dagen innan. Jag har ingen märkvärdig utrustning när jag jagar stor-abborre men bra kvalité på trekrok och en stark lina brukar göra susen.Mitt favoritspö är hemgjort och har fungerat bra utan att krångla.Pirk eller balansare är oxå ett smaktycke, men ibland kan det vara avgörande att använda en balanspirk.
Krokar har vi gått om men jag har lärt mig att välja krok kvalité med omsorg. Om det sen är garnkrok eller limkrok avgör smaken för dagen. Ibland betar jag med en larv och ibland med ett öga. Idag jagade fisken så det enda som behövdes var tålamod och snabba reflexer.

Om man ska ut på dom tidiga isarna så är det bra om man inte är ensam och isdubbar är obligatoriska.

Vi hade fiskat av dom områdena som vi brukar göra på premiären i Magelungen och hade slutit ihop på en is som var nyckfull, men den höll. Runt 14-tiden började vi få kontakt med fin abborre som jagade och alla började få fina hugg.Efter en dryg timme kunde vi stolt lämna isen med abborrar över kilot och fin matfisk.När jag kom hem så levde fortfarande småfisken som mina abborrar hade i svalget. Snacka om färsk fisk !Inga kommentarer:

Skicka en kommentar