måndag 13 augusti 2012

SM 2012 Lidan

Klockan ringde 02:30 och inte ens kaffe smakade gott... 

Min bror och jag skulle åka ner och fiska Lag-SM tillsammans med Phil och Tim. Veckorna innan hade vi diskuterat,planerat och besökt Lidan med förhoppningen att genomföra ett första mästerskap som lag ( (Match Anglers United) med målet att få en känsla av ett mästerskap. Det skulle bli en lärorik resa och dom flesta saker som vi haft i våran taktik skulle visa sig gälla men en utebliven detalj skulle göra det svårt att få en jämn rytm i fisket.


Det blev ju en bra semester bild i alla fall...
Stridh drar reglerna.
Alstrin och Robban skulle skicka mig i en torktumlare.


Många upplevde det under första dagen att plötsligt" bara fanns" fisken inne och många hade en vikt kring 5 kilo bestående av mestadels skimmers men det var ojämt längs sektionerna. Efter två dagars fiske kunde man konstatera att jokers och faktiskt stickymag skulle fungera på peggarna med dom högsta vikterna. Andra dagen skulle jokers dominera och högsta vikten noterades över fantastiska 20 kilo !
Tono fiskade bra första dagen.
Paolo hade ryggont och var inte riktigt nöjd.
Lasse betes månglaren skulle visa vart skåpet ska stå andra dagen.
Gunther med en typiska Lidan skimmer.
Alstrin med en fin fångst.
Robban behövde inte skämmas.
Andra dagen fanns fisken inne och det nappade riktigt bra från start men sen försvann det där tempot som man behöver i Lidan och teorierna är lika många som håren på huvudet men visst skulle man ha fiskat på skimmers och försikigt underhållskoppat för att behålla fisken på sin pegg.

Resan var som alla tävlingar rolig och nästa år är det bara till att komma igen !

No:1 bete i Lidan.
No:2 bete i Lidan
Tack till FK Topp och alla medtävlare som hjälpte till med att hålla humöret upp !






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar