söndag 25 november 2012

Norrköping kula

Tack Phil för värdefulla tips och Helmi för flytstället !
Efter att kört bilen över 10 mil i tjock dimma anlände jag till Norrköping och körde vilse vid två avfarter pga. av just dimman. Det var +1 grad i luften och det såg ut som det fanns fisk men jag blev aningen tveksam när Kent tog fram lotterna i form av chokladkakor. Endast rullspö var tillåtet men vi skulle sitta där det är kring 6,5 meter djupt så jag plockade fram ett 7 meters bolospö och hoppades att vädret skulle hålla sig och beslutade att fiska betydligt närmare land än dom flesta andra. Ett feederspö åkte oxå upp ifall det skulle sluta i "sleepy-feeder-jag-blir-väckt-av-att spöt-rycker-i-handen" fiske. I åkte 50/50 Mondial Etang med den andra hälften Tikkanens "hampa special" ungefär 15 meter ut och på feederplatsen åkte det i MVDE Superfeed, allt spetsat med casters och några gula majskorn (Thanks Phil !). Efter 30 minuters fiske kunde jag bara konstatera att inget av det jag dukat upp med skulle fungera. Ett par casters på en st. 18 krok indikerade att det fanns fisk men dom ville inte fångas på min peg. Både Kenneth till vänster om mig och Phil till höger om mig hade fångat några skimmers och jag blev tipsad av Phil att dom tog på döda maggots. Första fisken kom upp direkt på feederspöt men det kändes inte som det skulle fungera hela dagen.

Tidigare blogg vittnar om att det finns en ljusblå målad kran där ute, jag svär !


Kent "Kant " Adell visar var man inte skulle sitta.

Min chokladkaka visade mig till en plats som var mitt i böjen längs kajen.
Kenneth satt och fiskade 20 meter ut med wagglern och fångade titt som tätt skimmers.
Till höger hade dom fångat fisk i princip från start och det skulle bli svårt att hinna fiska ikapp försprånget, men till vänster fanns en liten chans att plocka några skalpar. Klockan skulle hinna bli efter 13 när jag fick positiva napp som indikerade att fisken hade kommit till min pegg. Det fungerade att med 3 döda maggot börja fiska upp sig men dimman hade ställt till det och linan fastnade på klingan vid utkasten så man fick skaka av bolospöt med jämna mellanrum.
Vikterna steg mycket riktigt åt höger.

Dom steg såpass att kyliga händer tappade i keepnätet...
Det var nära att 2:a platsen hade slutat i dimma...

Kantmaster Kent var omöjlig att slå...

...och då vinner man.
Kent Adell 21 kg
Jan Backe 13,4 kg
Christer Pansar 6,8 kg
Phil Ackerley 5 kg
Roger Järling 3,7 kg (Lite mer)
Johan Tikkanen 3,7 kg (Det fattades en fisk)
Kenneth Johansson 1,8 kg
Christer Engwall 260 gr
Tom Östlund 190 gr
Fredrik ??? 0 gr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar