söndag 18 november 2012

Trosa River Kulan

 Att fiska eller att inte fiska. Jag kände att det skulle bli kul att sitta och dra mört och suget kom egentligen
från att jag inte fick till det i Söderhamn. Det är ungefär samma fiske och riggarna därifrån är som gjorda för Trosaån. Jag fick med min hamparöra som jag så gärna hade viljat pröva i Söderhamn men den glömde jag i kylen så Trosa fick bli försökskanin. Det gick grymt bra att krama bollar efter att jag blandat ihop mixen 50/50 med MVDE Supercup och ur hinken steg en tung doft som påminnde om en reggae festival som brukade hållas i Västerhaninge runt 80-talet.
Jag hade blandat 2 kilo hampa med 2 kilo Supercup.

                                   
På morgonen hade en stor flock Skrakar jagat i ån, skulle det finnas fisk ?


Axelssons Innovations hade gjort rör med en så genialisk "elastic saver"att det måste dokumenteras !
Innan lottning ville jag sitta på peg.3 men hamnade på peg.7
 Innan starten kände jag hur en frossa utvecklades och jag visste att nu skulle jag givetvis börja frysa och det var en ganska seg inledning som gjorde att jag började experimentera med olika flöten och prövade hur dom driftade i en ström som krävde sina 5-8 gram om man skulle hålla emot. Nästan alla till höger om mig började fånga fisk omgående, lite försiktigt men trots det fick dom fisk. Leena fick något som förmodligen var en stor Gös eller en farfar panka som vägrade komma upp till ytan. Den släppte och hon låg trots det topp fem i startfältet med flest fisk. Jag hade fått igång fisken med ett 2,5 gr Sensas flöte och en 8:ans elastic men kände ändå att det krävdes lite justeringar och plockade fram en topp med en 3 gr Dino flöte och en grå hollow elastic. Det satt som en smeck och nu började fisken komma upp i tempo, men sablar vad jag frös.


Leena fiskade med take-a-part och hade på en fisk som hon kämpade med över 10 minuter.
Jag var tvungen och filma lite och kolla vad som hände runt omkring mig och man förstod att det skulle bli hårt för dom fångade större fisk längre in i kanalen.
Det var mestadels björkna och mört med några bonus idar men fisken var större. Tillbaka på peggen och jag bad nästan för att få tillbaka händerna som jag nästan aldrig fryser om. Med en eller två majskorn lyckades jag fånga kring 10 kg på en st.14 Tubertini krok och jag tror att man lätt hade fångat kring 20 kg med fisk från början.

Hans hade bra fiske nästan från början men även Bert i bakgrunden hängde med.
Hasse satt och trivdes bra med sina kring 20 kg och frågan löd; -Skulle det räcka ?
Pratet gick efteråt hur mycket hade det kommit upp om fisken hade funnits där för alla, men ingen var bitter.
Det var en rolig tävling och det var kul att se hur många det var som börjat fiska med sitt take-a-part.
Mitt mäsk då, fungerade det ? Jo det tror jag. Två peggar ner hostade mört upp hampa sörja och alla mina mörtar fångades över mäskplasten med framgång (kort effektiv tid).
Rolf sammspråkar med Axelsson om hur mycket hade vi inte fångat om vi haft fisk från början.

Stefan satt iskallt och väntade in fisken med långspö och det gav en bra vikt.

Skulle det räcka mot grannen Phil ?

Vikterna steg...

...och steg
...skulle Örenholms 23 kg räcka ?

Johan hade fiskat upp fantastiska 15 kg med sitt "nya" take-a-part, bra där !

Leena kom av sig lite efter strul med krok och den missade grova fisken men fiskade upp 8 kg oxå med take-a-part !
Det var en nöjd 3:e pristagare som fick mottaga en kyss från tävlingsarrangören :)
Ett stort tack till Rolf som hjälpte mig med att bära in spöbagen och till Trosa AFK för arrangemanget.
Nu är visserligen sjuk och kommer behöva ligga i säng men vad gör det när Phil levererat en ny spöbag som jag investerat från pryl och betesmånglaren Jocke. En Preston Hardcase kommer underhålla mig i ett par dagars...host...host.
Som en blixt från skyn hade vi en mästare som satt med 4m spö och gnetade ihop 25kg, grattis Bert !Placering.       Namn.                                 Peg.               Vikt.
1                    Bert Åkerblom                     2                    23 800 gr
2                    Hasse Örtenholm                 3                    22 100 gr                                                 
3                    Phil Ackerley  4                    17 500 gr      
4                    Johan Kindlund                    1                    14 000 gr   Junior                                                           
5                    Stefan Eriksson                    5                    13 600 gr      
6                    Johan Tikkanen                    7                    10 000 gr                            
7                    Lena Wahlberg                    6                      8 500 gr
8                    Johan Axelsson                    9                      7 000 gr                            
9                    Percy Bristam 8                      6 800 gr                                                 
10                  Roffe Wahlberg                    10                    1 410 gr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar