söndag 15 september 2013

Fyrisån River Serien deltävling 4 - 2013

Att dom flesta har det svårt här mot slutet beror nog på många faktorer, men något som måste påpekas utan att slå någon på fingrarna är nämligen:
Utnyttja hela fiskeplatsen ni besitter.
Alla börjar loda upp sin plats på samma sätt, man koncentrerar sig på en yta runt en kvadrat meter (fast man har säkert 7 kvadratmeter att fiska för att inte glömma djupet oxå. Sen dunkar alla i mäsk och hänger på sitt spö och väntar och väntar...Visst gör jag samma fel själv ibland men just denna dag är jag förlåten. Istället satt jag och titta på Jimmy Kungsman och Phil Ackerley som hade två helt olika metoder att fiska av sina respektive peggar och båda hamnade på pallen, så något gjorde dom rätt. Phil hade tre platser som han hela tiden underhöll ganska friskt, även när det inte nappa. På andra sidan svingade han över tacklet med take-a-partet och drog små fisk på 1,5 meter djup. Vid ett träd som hängde över vattenytan fiskade han upp sarv med ett toppkit och när det dog ut gick han ut mitt i och hela tiden fångade han fisk. Viss var det inte några jätte fiskar men antal napp som resulterar i fångad fisk bygger sakta upp vikten.
Alla gamla trick som "loosefeeding" (antalet casters eller maggots är oxå avgörande), jigga betet, överdjup eller uppe i mellanvatten är användbara. För att inte glömma storleken på flötet, ska man presentera ett fallande bete genom vattnet när man "loosefeedar" kanske 4 gram är lite för mycket, det kanske är perfekt med 1,25 gr om man har blyat rätt.
Det mest imponerande under dagen måste ändå vara Johan Kindlunds nät med abborrar, det var länge sedan sist jag såg ett nät med abborre som skulle resultera i pallplats, grattis och bra jobbat !


Jimmy Kungsman hittade fisken direkt och plockade en sektions 1:a

Bert tog dagens total och sektions 1:a med sina 5 kg från sin kant plats.

Dagens största fisk fångades oxå av Jimmy Kungsman.

Bra jobbat Johan !

Leena hade en försiktig vikt.

Phil visade med sina kanal kunskaper att det går att fånga fisk.


Tack till våra sponsorer !
Tack till våran leverantör av beten och Tim !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar