torsdag 4 september 2014

Landslagskval del.3-4 Örebro-Svartån 2014

Kändes skumt att bege sig till Svartån eftersom man var lite inställd på att fiska skimmers i Lidan. Nu var det ett faktum att regn hade ställt till det och man tog det säkra före det osäkra. Som vanligt när man passerar Arboga så kan man inte glömma hur vi sparkar igång med Halascka Open på våren men tvingas köra vidare. Rykten om massinvasion av löjor i Svartån och knapp ström hade delvis gott mig förbi och det var väl en vanlig rutin jag lyckats bära kring mig dvs. att vara lite uträknad innan start. Hur som haver jag tog den helg som ytterliggare en helg med fiske och la fokus på att finna den fisk som skulle kunna fiskas men hur det sen gick var en annan historia. C9 första dagen kändes inte särskilt muntert eftersom det ligger uppströms och förbi båthamnen där kanalen delar sig. Eftersom det inte nappade nämnvärt valde jag att fiska intill båtarna på andra sidan med ett bolospö laddat med 6 grams flöte. Det skulle inte bli lätt och sista platsen var ett faktum. Andra dagen drog jag en lott som jag fiskat på tidigare nämligen A5, jag visste att peggen var lite knepig men om jag fick en lyckad start och koppade med rätt intervall kunde jag kanske fånga kring 8 kg. Det gick inte riktigt så och jag fick lite över 5 kg. Det mesta kom upp på take-a-part men fisken hade ingen storlek. Hur jag hade tittat på spöt som jag ordnat speciellt för fiske efter löja men lämnat hemma är ett mysterium,jag kanske får uppleva en helg som denna när man måste ha minst 600 löjor på 4 timmar. Alla fångade med 7m take-a-part !!!

Parkeringen förvandlades snabbt till en upptacklingsyta.

Det var full aktivitet längs ån när ekipagen rullades ut.

Arrangörerna från Splash såg samlade ut.

Dag 1 hade jag Jocke "Tha Dawg" på C10 till höger.

Till vänster satt "någon" och svor mest :)

Min plats för dag 1 där "fisken" fångades till vänster vid båten med blått kapell.

Kräftskivan kom igång till sist.

Bolospöt var räddningen för dagen.

När våg nätet närmade sig hade ryktena om 11 kg löja redan anlänt.

Den som svor sa desto mindre vid invägning...

Jocke till höger om mig var inte heller nöjd.

Tyvärr såg ytan inte helt ok efter invägning.

Dag 2 och jag kände mig som skogsmusen som bara "låg där".

Jag hamnade på A sektionen och slapp gå så långt med prylarna.

Men alla kring mig var duktiga fiskare så här fanns inget att hämta.

Niklas till höger om mig var här första gången och skulle bli min motståndare.

Marcus till vänster om mig hade shippat spöt sisådär 500 gånger och det var helt rött av löjmäsk.

Niklas fick kontakt med större fisk och hade hittat öppningen.

Stundvis var ån helt spegel blank.

Ännu en fin fisk i håven för Niklas.

Löjfisket skapade oro hos dom som hade chans på bra placeringar.

Minerna var stundtals vaga.

Marcus hade kämpat bra, men skulle det räcka?

Så ser det ut mellan 400-600 löjor.

Niklas hade straxt under 7 kilo och var nöjd efter våran batalj.

Anssi skulle hamna över 13 kg men ett par hekto från vinst.

Trodde först det var slitskador från löjfisket på brallorna.

Ett stort grattis till alla duktiga löjfiskare som presterade ett makalöst resultat med facit på hand, home sweet home here I come.

Reultat från Metetorget


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar