måndag 17 november 2014

När förnuftet segrar

Det var väl inför ett Lag SM kring 2010 när jag höll på att packa bilen och konstaterade att man kunde nog behöva banta ner utrustningen en aningen. Egentligen var det väl att man inte riktigt kunde få grepp om det skulle vara fiske intill land eller långt ute. Skulle jag behöva fiska waggler, feeder, bolo eller skulle kortspön tillsammans med take-a-partet fylla behoven...där brast lusten. 
Att ha två metoder att fokusera på tyckte jag skulle räcka långt och väl så en spöbag fick stanna hemma. Under tävlingens gång spelade det ingen roll hur man fiskade för inget fungerade ändå. Man fick tid att prata med sin granne på peggen bredvid och jag passade på att fråga om feederfiske på vårat Lag SM. Vi var båda helt överens om att det verkade fel eftersom man inte får fiska feeder på Klubblags VM efter att kanske ha fiskat feeder på DM och SM. 

Eftersom jag var tävlingsledare började jag efterforska och fick väl ganska snart en bild över att det var välkomnat med ett förbud, eller snarare en korrigering av en regel som låtit sig stå genom åren. Kanske skulle det tas emot bättre när även feeder fiske skulle bli en egen gren, med eget VM och kval.

Det kanske var ett stick i fingret när jag greppade pennan och skrev en motion till Sportfiskarna om en regel ändring angående feeder fiske på Lag SM. Detta behandlades demokratiskt under helgen och togs emot med ett ringande NEJ.

Var sjukampare i skolåldern och åkte på mästerskap lite då och då, det hände att jag var med på tävlingar i Finland där man hade stövelkastning som en gren. Visst blev dom imponerade när en *svenne-finne skickade iväg stöveln som en senior och kul hade man oxå. Idag är det en VM-gren men den står som en fristående idrott för sig själv även om den är manligare än innebandy.

Så alla som vill representera Sverige anmäl er till 2015 års feederkval till VM det är kul och man behöver inte alls lika mycket prylar.
*Svenne-Finne är en finne som har bott hela sitt liv i Sverige. Han eller hon är inte svensk i Sverige eller finne i Finland (hur kommer det sig?)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar