måndag 9 oktober 2017

River Serien Fyrisån slutet 2017

Då var äntligen slutfinalen avklarad.

Mycket har börjat hända kring River Serien Fyrisån i ett ganska tidigt skede, ibland undrar man om det alltid är tur eller det finns en gnutta skicklighet. Under den sjätte deltävlingen skulle man ha fiskat på mört eller abborre var ganska självklart, men det är inte alltid lätt. 

Vartifrån kom plötsligt idarna från? Det var ett massbombande som pågick på peggen uppströms och plötsligt håvades det två idar. Man blev både mållös och fundersam, det fakta att det inte har kommit upp fler än två under alla år skulle ju fila på oddsen att det just skulle komma upp två under denna helg.

När startskottet gick under denna tävling var det till trots en balans mellan massbombning och loose feeding som skulle bärga dom högsta vikterna.

Vädret var perfekt och spegelbilden av motsatta sida mot vattenytan kamouflerade ibland bort den tunna antennen i höstens lövverk.

Det har varit många "winwin" situationer i år som gjort det lättare med tex. betes leveranser.
Det är faktiskt skönt att slippa betes underhållet under veckodagarna och kunna hämta ut färska levande beten direkt på plats.

Hade man fått färskt mäsk ner på morgonen oxå hade man inte kunnat klaga på något, skämt o sido det har varit mest leem för egen del som har dominerat. Om man följde Tom Östlunds instruktioner som levererades vid Fyrsiån för något år sedan kan man bara konstatera att det fungerar i dom flesta situationer.


En dröm skulle vara att få fler "sponsorer", inte bara för att locka fler tävlande utan för att hela tiden sätta prägel på varje deltävling. Man försöker arbeta med en idé i taget och bara hoppas på att det hela tiden utvecklas.

Ett stort tack måste ändå sändas ut till Swedbait som varje år ställt upp med priser. Tillika Metmask AB som börjat leverera beten. 

Att jag för år hade mejlat och skrivit brev till företag som producerar lokala produkter med frågan om dom ville starta ett samarbete, utan att ens få återkoppling förvånade mig. Mindre förvånad blev inte jag när man hörde av sig och viftade bort hela idén som något helt galet. Det blev istället Eva´s Senap från Öland som levererade, och den är god.

Vi har ju pratat om att arrangera ett SM i  Fyrisån med förhoppningen att det inte bara ska vara en tävling, utan ett evenemang. Att dom säljer korv på raggarträffen är inget nytt.

Nya planer för nästa år att tävlingen kommer gå på söndagar. Hoppas detta inte kommer skrämma bort kyrkbesökarna.
Slutresultatet med den 1/2 poängen som gjorde skillnaden.

Bäckfisk peggen som tog hem dagens högsta vikt, otippad kant eller skicklig fiskare.

Bert total dominerade dagen med sina över 6kg.

Esa satt kolugn och höll undan, ett tag trodde jag han dopat sin pegg.

Thureson fick dagens lugn att upplevas som blitzen när han underhållsmäskade.

Tror även Leena undrade om man skulle uppsöka skyddsrum.

Årets humörhöjare och "retard" på kräftmjärden Jamie, tack för att du finns !

Pierre hade dagens finaste fångst i guld och röda fenor, trots temperaturen.

Carina Widerberg blev tävlingens första dam att vinna en serie som dom förtjänat. Tack till Leena Wahlberg och Magdalena Philipsson som varit med från början.


Inte hela startfältet, men den trognaste skaran in i det sista.

Två flaskor från startfältet och en från frun. Det finns en framtid i att arrangera fisketävlingar !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar