tisdag 21 augusti 2018

Resultat deltävling.4 River Serien Fyrisån

Det skulle bli en fin dag med en "lagom" temperatur över +20 grader och det såg ut att finnas gott om fisk. Vid första anblick kändes det som löjorna verkade trivas i solskenet och inte var så dominanta över hela sträckan. Själv tacklade jag upp ett feeder spö, fyra toppar och två löjspön 4,5 och 5m.

Jag började i vanlig ordning med långspöna och kunde efter 25 minuter konstatera att antalet löjor och mörtens frånvaro gjord att det var dags att tänka om. Gick ut på 11,5 m och även där var det tveksamt med fisk. Feeder platsen svarade inte heller så jag fick börja jobba på 11,5m platsen.

Sakta men säkert började det komma in fisk, men när man tittade runt omkring sig så skulle man behövt vara några platser nedåt.

Det skulle till trots bli en jämn fördelning förutom på plats 8 och 9 där man bestämts sig för at fiska löja. Det kom upp en del pankor och även ål, vilket var en mardröm att drilla på 1,0mm latex.

Carina till höger om mig började fånga mer och mer fisk och jag tror om det inte varit för all sly och annat som kom flytande på ytan så hade hon fått en riktigt bra vikt.


Bert öppnade starkt, men lyckades inte få in fisk.

Carina började fiska upp sig.

Men sen kom sly och annat flytande på ytan.

Taktikern och matematikern  Jimmy bestämde sig för att fiska löj på kanten.

Björn verkade inte tveka till detta deltagande.

Leena hade en fin säck hon med.

Rolf slog Leena delvis med några bonus braxar.

Det var inte mycket som gick rätt på bremepeg.

Mycket bommad fisk med en bonus ål gjorde dagen till trots.

Bert var besviken.

André fick en del på feedern.

På kanten hade Anders bra drag.


Ål från två peggar kul !

Jimmy Kungsman med sina 12kg löj skulle åka hem med totalvikten.

Det blev en del förändringar för dom som tävlar i serien.

Nästa deltävling.5 går av stapeln 23 september om deltagar antalet blir för lågt pga. Lag SM 22-23 september ställer jag in denna deltävling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar