torsdag 7 oktober 2021

Hur gärna man än vill

Tiden rusar förbi och varje dag färdas man vid vattendrag och funderar om det finns en chans att fånga något. Måste erkänna att fisket har intagit en helt annan vändning, då ofta för att man styrs av tankar som ibland ifrågasätter möjligheterna hur gärna man än vill.

Sommaren var kanske den vackraste på länge med värmeböljor som skulle ersättas av regn och tveksamma temperaturer. Hade under denna sommar en sådan typisk fiske stund tillsammans med min käraste "dagen efter regn dag" som inte kommer återkomma hur som helst.
I "sursjön" vid bruksbyn Löa fick vi uppleva ett fint fiske under sommaren. 


Under det gångna året gick även landslagskvalet av stapeln - Detta mästerskap skulle domineras av en "comeback". Guyla Bercsenyi körde in på arenan med några års frånvaro och visade att med rätt inställning kan man leverera. Samtidigt någon vecka senare fiskar klubben av klubbarna ihop mästerskapet för lag och det med en upphämtning sällan skådats. Man kan bara lyfta av hatten för Constellation Stockholm, tillsammans med Håkan $vedlund, Thomas Söderlund, Marcus Enström och Tom Östlund (det går rykten att en ytterligare comeback nalkas).

Om man inte förvånas över hur vissa bara stövlar på i mästerkläder så slår en person alla med sådan förvåning att Svenskt Fiske borde fortsätta skriva om "hur-man-gör-fiskbullar-av-mört" och fortsätta binda Europa 12:or för utdöende fisk av utdöende nackar.

Tom Östlund skulle behöva bli adlad för sin prestation att kvalificera sig i tre olika landslagssammanhang.
Det är inte många som förstår den prestationen, framför allt inte någon idrottsminister och heller inte så många tävlingsfiskare.

"Nu vill vi se nakenbads filmen från Belgien 2022, eller inte"


DM serier skapar spänning till intet väntade. Det är några som utmanar varandra och ett datum eller en vikt förändrar förutsättningarna hur gärna man än vill.
Men vad kul det är att se nya ansikten dyka upp i sammanhanget - på riktigt roligt att se hur fisket lockat fram nya möjligheter. Ett stort tack till alla inblandade som kämpar för att behålla sporten nära till hands.
Har fått frågan om jag kommer göra comeback som arrangör - till dom som frågar. Jag har arrangerat evenemang i över 30 år. Lyckan finns i dom som det finns tacksamhet i - Låt oss göra detta tillsammans, då kommer alla känna tacksamheten.Två tävlingar två vinster så var målsättningen - en litet sätt att öka trycket på tävlingsnerven.

Bland churros och jagande pilgrimsfalk skulle Söderhamn som blivit sveriges metemecca välkomna oss i sin vackra höstskrud.

Höstbaggingen var här!

Vad är det som lockar förutom chans till vikter över 50 kilo? Eller vad är det som gör att en tävling fylls tills bristningsgräns inom 30 minuter. Tycker man det låter konstigt så är fenomenet en stereo upplevelse som sker med endast några veckors mellanrum, för man får inte glömma Nordic Bagging.

(Tycker den sistnämnda skulle ha inristat "till Folkes minne") 

Mattias Larsson har med enkelt hyfs och vett fått med sig oss och gör det två gånger per år om man missat Vårbaggingen.

Vi samlar oss kring skärmarna som ersatt tv apparaterna, följer en live sändning som slår ut vissa program med erkänd verklig budget - bara för att få vara med om lottningen.
Man kan sova ruset av sig köra ut till peggen, betena levereras bättre än postnord och man kan bokstavligen vara klar en timme innan fiske. 

Kanske detta är magneten?

Ingen idé att grotta sig i frågorna när det handlar om fiske utan bara förstå att vi vill umgås kanske, träffa likasinnade och receptet finns faktiskt i ett lag från Stockholm som slår publik rekord efter publik rekord. 

Det är inte alltid vinsten som är avgörande hur gärna man än vill utan kanske det vi gör tillsammans.

Låt oss bedja - Ser fram emot 2022 - Amen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar