måndag 5 juli 2010

Vad käkar man som metare ?

Energi och god mat gör en man lycklig sa någon påläst individ för länge sen. Tänkte därför dyka in i lite snabbmat som passar personer som spenderar en eller flera dagar vid en fiske plats oftast med taskig färdkost. Börja med att koka upp pasta, har man grönt som sparris med i spelet kokar jag den tillsammans med pastan ungefär efter halva koktiden med lite salt och olivolja.

Medans det kokar hackar jag charlottenlök,vitlök,persilja och rökt sidfläsk.
Bryn ovan nämnda ingredienser i ordningen vitlök,charlottenlök och sidfläsk i olivolja.
Man kan om man vill tillsätta salt,örter och chilli efter smak.
När man ser att löken mjuknat och sidfläsket börjar få färg tillsätter man creme fraiche och grädde.
Rör om och lägg i dom kokta sparrisen. Servera med en garnityr av persilja och smak sätt med yterliggare örter eller rivenost och njut till husets vin.

2 kommentarer:

  1. Hahaha har du tänkt tagit Gyulas plats nu när vi slagit ihop klubbarna och Gyula bytt klubb? Constellations stockholms näringsexpert? låter bra. Vad dricker man för energidryck till ett sånt mästarmål? Mariestad 3.8%?

    Freddan

    SvaraRadera
  2. Fick idén när jag såg Anders Gustafsson ta silver i K1 magsjuk. Det tar på kroppen när man metar 4-6 timmar om dagen i hettan. Mariestad är aldrig fel :)

    Mvh Tikkanen

    SvaraRadera