söndag 23 oktober 2011

Nordic Bagging 2011

Med 8 grader åt det bättre hållet slapp vi dunkar och däck för att bräcka is, och det blev stundom
riktigt varmt innanför underställen.

Själv hade jag som målsättning att förbättra mitt resultat från förra året och för det krävdes det både list och uthållighet för att inte glömma bort full fokus. Jag hade åkte över till Söderlund för att få tips och hämta pokalen och kände mig ganska trött inför denna "lunsarnas" helg.

Tillsammans med Phil diskuterades det taktik på hotellet och under middagen.Vi fick mer sömn än vanligt och jag stod hyfsat vaken och blandade en blandning av Trapper och Geers såsom Thomas instruerat mig kvällen innan och kände mig nöjd när jag hamnade på B-sektionen och plats 17 (förra året satt jag på 16).
Fisket skulle ske 4,5 m och 9,5 m ut och 2-3 grams flöten räckte gott och väl i det sakta strömmande vattnet. Redan vid start fick jag bra med fisk på innerplatsen men inte lika bra som $vedlund. Det gick bättre när jag gick ut med take-a-parten och vid invägning hade lite över 26 kilo någon "kilometer" efter $vedlund som tog sektionen på 33 kilo,nåja en andra plats och hedern var räddad.

Andra dagen skulle jag ge järnet och ökade på med en matigare mix av mäsk och slog ihop en Mondial river mix och mört rysare som Mats talat varmt om. Starten gick och det fullständigt koka av fisk, redan efter en timme hade jag 100 fisk i nätet! Då hände det igen, det som inte ska hända, fisken försvann.

Som mål hade jag satt 300 fisk under dagen men nu fick jag en känsla av att det skulle bli svårt att få 200.
det gick ytterliggare en timme och jag hade inte ens fångat 20 fisk, hur skulle det gå?

Samtidigt som jag försökte hitta fisken igen såg jag hur det kom upp mer och mer braxen och jag som nästan
bara hade mört (även vimma och id) förstod att nu måste jag byta taktik, och det fort. Vattnet hade sjunkit
och jag prövade mellanvatten med loosefeeding, mäskade upp take-a-part platsen igen för att se om jag kanske kunde få in några braxar men inget fungerade riktigt även fast jag fick dagens största fiskar id,vimma och en braxen som var runt kilot till slut och räknaren visade 179 fiskar vid slutsignalen.

Vid invägning hade jag en vikt runt 27 kilo alltså bättre än från dagen innan och fick känna mig nöjd denna helg som är en av dom roligaste tävlingar som arrangeras och känns rätt om man vill få mer rutin med take-a-part spöt för att inte tala om underhålls mäskning.

Tack Folke och alla andra som hjälpte till, vi ses nästa år !


Alla såg hoppningsfulla innan start
Glada miner bland Constellation
Folke går igenom upplägget
En bild som talar för sig
Lite fisk av dom flera hundra kilon som drogs upp
Stormen tränar triseps med $vedlund som tränings assistent
Med båda dagar över 30 resp.40 kilo vardera blev det dubbel ettor
Folke tyckte Stormen gjorde ett bra jobb
Kanten skulle slås med ynka 60 gram på söndagen
Roger släpper ut dom sista fiskarna efter invägning
Jonas med två dagar över 30 kilo vardera  kunde nöja sig med en andra och fjärde plats

1 kommentar:

  1. Trevlig artikel mycket läsvärd, bra Johan.

    //Folke

    SvaraRadera