måndag 7 november 2011

Matchman Jönköping 2011

En knackig resa som kantades av pyspunka på kylaren och parkeringsbot satte en bitter försmak på årets kanske sista tävling men ändå en premiär för mig som länge velat åka till Jönköping och testa mina mört kunskaper.
Phil och jag kom iväg på eftermiddagen och anlände till en becksvart tillvaro med flera roliga individer som stod men en varsin pilsner i hand. Det fortsatte till en resaurang som lika bra kan bomma igen eller byggas om till en hamburgerkedja. Stämningen var god och snacket löpte om fiske,fiske och lite till fiske.
Veckans arbets pass hade satt sina spår så jag tror att vi kom i säng och jag vill minnas att jag åt upp min mat.
Fisket skulle bli ett ganska trivsamt pysslande och dom högsta vikterna kom att ligga mellan 1.5 kg till 4 kg för att man skulle bärga hem äran (det bör tilläggas att dom flesta med högre vikter hade en och en annan stor fisk i nätet).
Min taktik sket sig eftersom jag bara fångade små fisk (riktigt små).Första dagen började otroligt dåligt och jag fick ingen fisk förrän en timme in i matchen,jag fick bokstavlingen jigga upp fisken.
Slagen med 40 gr av grannen fick mig ångra att jag inte håvat den där mörten...

Andra dagen skulle jag förbättra mitt resultat och det fungerade bättre med 1,4 kg småmört och enstaka abborrar. Med facit i hand kunde man ha loosefeedat hampa,fiskat 15cm ovanför bottnen eller fångat bonus pankor men jag kommer tillbaka och då med en klassisk metod som brukar fungera bra rostad eller med marmelad...

Ett stort tack till Jocke,alla trevliga individer vi ses nästa år !


Tävlings arrangör Jocke med sina jugender.

Geers voorn och Constellation mört med leem.

Dino´s flöten passade som handen i handsken (Super Carp (R)

Vy över a+b sektioner

Paolo drillar en panka

Jon-Anders fixar till grundmäsket

En arrangör en sektion vinst

En bra vinnar fångst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar