måndag 29 oktober 2012

Nordic Bagging 2012


Efter att ha gjort ett gäng vindor, 40 tafsar packat bilen bar det av för att hämta casters för att vidare färdas
mot Söderhamn med en mosbricka och trevligt sällskap i åtanke.


Vinden som låg på utåt från ån mot havet på fredagen hade kunnat blåst av vilket spö som helst, tur var det för vi skulle fiska i solsken hela helgen (förutom på A-sektionen som låg i ständig skugga).

På lördagen var det lite småkallt men det hindrade inte fisket på något sätt. Folke lät höras att ungefär hälften
av peggarna var flyttade till motsatt sida pga. av träden som haft det alldeles för bra och växt till sig under året och hindrade fiske utan avverkning.

Det var rätt mysigt att sitta på C 29 första dagen brevid Stormen och vi var laddade.

Storm förbereder sina tackel under dag 1.

Frånvaron av vak och rykten om braxen som simmade in fick mig att tro att en vinnarvikt kring 10 kg skulle räcka.

Vi la ut ungefär 10 apelsiner på två platser vardera (4,5m och 10m plats), jag toppade med casters och några majskorn. Strömmen var rätt jämn så jag gjorde "stickymag" av mina casters som jag tyngde ner med
grus från promenaden. Det fanns gott om mört i fin storlek dom första 30 minuterna sen dog det nästa ut och hade man som Stormen suttit och pratat i mobilen så tror jag att det kostade värdefulla gram.

Resterande av tävlingstiden satt vi och kämpade för att fånga fisk överhuvudtaget och rykten gick att vissa sträckor skulle "nolla" !

När invägningen var igång fanns en högsta vikt från A 1 (Karl-Olov Wikström) runt 25 kilo och 14 kilo längre ner på D sektionen av Folke "Nordic Bagging" Andersson.

Själv skulle jag prestera 5,7 kilo och jag skrattade för mig själv och tänkte att jag skulle kört feeder.

Det var många som hängde lite läpp men med lite sprit skulle stämningen lätta på sig, och när Agnes stod
i några svarta tygbitar och vifta på gumpen (vi följde öppningen av Friends Arena på burken) skulle det vara kännas mycket lättare att sova.

En mycket korkad idé skulle göra min söndag till en ren plåga, det var dumt att skippa fiberpälsen och köra det lätta skidunderstället för jag drog A 8 vilket betydde skugga, kyla och ett eventuellt fiasko dvs. ingen fisk.

Frosten och skuggan låg som en Kaurasmäki film i dvd spelaren.

Ovanför mig skulle det fiskas enkelt, många tacklade upp endast två spön.

Karl-Olov som fiskat här uppe med framgång första dagen var väl förberedd även andra dagen.


Eftersom så många nollat och att ån var så smal just inåt på A sektionen bestämde jag mig att fiska intill motsatt kant precis nedanför skarven där ån skulle börja bli bredare (en kommentar löd under koppningen
att jag skulle sluta leka på engelskt vis).

Större delen av tävlingen skulle jag fiska precis mitt framför mig intill kanten.

Jag koppade i bollarna proppade med casters och några majskorn.
Första fisken som högg i min engelska "margin" på andra sidan var en fin skimmer, andra fisken var en fin id och det blev en ganska bra öppning på en ganska oviss dag.
Det nappade bra även fast det blev några luckor och då prövade jag mitt i ån utan resultat. Kylan ställde till
det ganska mycket och under vissa stunder var jag tvungen att gå en runda och få igång kroppen som bokstavlingen skakade i hälften av dom 5 timmarna.


När tiden var slut trodde jag att jag hade mer fisk än dagen innan trots, men med 150 gram skulle jag missa kuvertet precis (varsågod Karl-Olov). Anssi som inte kände sig sugen vann sektionen med 8 kilo och det skulle bli en dagen högsta vikt runt 29 kilo (Markus Enström).

Det blev inga jättevikter men det var en rolig tävlingshelg där man fick tänka lite och pröva nya teorier.

Det blev en" mörk" samling med ett hopp om att vinna på lotten.

Folke delade ut priser och sen lottades det ut priser som Metebutiken och Metmask skänkt, vi ses nästa år !

1 kommentar:

  1. Johan,

    Tänk om man hade vetat att en förbannade mobil sullat till det dag 1.

    MEN nästa år är Team Storm med, tack för trevlig läsning...som alltid :)

    Hae't Gött !

    SvaraRadera