onsdag 10 september 2014

River Serien Fyrisån del.4-Fyrishov

 Efter att ha spenderat fredagskvällen vid Norr-Malma gård gav jag mig iväg i dimman mot Uppsala.
Jag funderade över hur fisket skulle bli och hade bestämt mig för att se till att det var minst 15 meter mellan peggarna, det skulle bli längre men vatten ytan såg lite för still ut. När sista lotten låg i påsen visste jag att det var nummer 1 dvs. A1 och jag skulle sitta vid bron närmast parkeringen. Eftersom jag hade siktet inställt så bestämde jag mig för att fiska intill näckrosorna till vänster i hopp om att fisken skulle finnas genom hela tävlingen. Jag mäskade även upp en boloplats som inte gav något och 7 meter ut som bara gav en mört. Det nappade på bra och små abborre följt av små mört sågs komma upp. Efter två timmar kändes det som något var på gång när en mystisk farkost kom sakta glidande över ån, det nappade direkt efter att den passerat och det skulle inte dröja förrän farkosten skulle komma igen. Flötet dök (2 gr rugby Preston) och elastiken flög ut och jag kände ett litet seger rus när det inte gick att rubba linan,jag satt fast. Jag hade lodat noga för att verkligen hitta den perfekta platsen men något hade hamnat där det inte skulle ligga just nu. Jag satte ytterliggare ett till tackel och det var definitivt vinnar lunsen som jag haft på tidigare när farkosten kom tillbaka, denna gång med risig eurotechno och ny passagerarlista. Det var lördags fylla på gång och jag gav upp, ett stort grattis till Lars som lyckades hitta fisk sista halvtimmen och tog dags totalen.

Det var kärlek i dimman på morgonen.

Farkosten närmar sig...

Thomas plockar abborre.

Det såg så lovande ut.

Lumpen hittade som dom flesta mest småfisk.

Mats kunde stolt posera med sin största för dagen.

Thuresson satt på  "Breme peg".

Magdalena fick en bonus fisk som abborren hostat upp.

Lars fick två skimmers som avgjorde.

Rolf fiskade jämt.

Kindlund är stabil Junior-Mästare.

Thomas hade mest abborre.
Resultat:

A-sektionen
1.Lars Persson 1525 gr A5
2.Johan Kindlund 1300 gr A3
3.Rolf Wahlberg 950 gr A4
4.Thomas Andersson 900 gr A2
5.Anders Thuresson 700gr A8
6.Johan Tikkanen 675gr A1
7. Jimmy Kungsman 575 gr A7
8.Magdalena Filipsson 75gr A6

B-sektionen
1.Pierre Welander 1075 gr B6
2.Gert Lundberg 375gr B5
3.Kent Lundberg 275gr B4
4,5.Bert Åkerblom 250gr B3
4,5. Leena Wahlberg 250gr B7
6.Hans Örtenholm 225gr B2
7.Mats Larsson 100gr B1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar