måndag 15 augusti 2016

Lag SM Götakanal 2016

Då skulle årets upplaga av Lag-SM avgöras. 17 lag hade anmält sig till tävlingen där spön skulle knäckas och kossorna få vissa tävlande att tjuvstarta. Vädret bjöd på allt förutom kyla och snö,det skulle bli en typisk två dagars kring denna kära kanal. Många var taggade till tusen och själv valde jag att släcka törsten med en Spaten på Kapten Bille's redan innan andra hade ens slutat jobba.
Det enkla med kanalen är att blanda mäsket det svåra är att få fina beten, i det här fallet skulle vi lyckas med det tack vare Metmask. Utan att slå någon på fingrarna så vill jag även passa på att sända ett tack till Metebutiken som levererade prima extra beten ifall värmen skulle ställt till det.
Värmen uteblev och den där normalt stressiga lördagsmorgonen vart ganska trivsam när man stod på D Sektionen och väntade på lottnings resultatet.
Match Anglers United hade blivit av med sin starke man Jimmy Kungsman som ville vara på sommarkollo med Trosa gänget. Istället fick Jamie Cooley bli av med sin oskuld,och så skulle bli med buller och brak efter första dagen. 
Jonas Berglund, Mats Larsson, Jamie Cooley och undertecknad hade pratat igenom en taktik som i verkligheten fungerar, men ibland är verkligheten en annan.

Dag 1.
Min första dag var redan spikad. Min mäsk blandning bestod av 60/40 fin sållat MVDE G5 och leem. I grunden skulle jag ha 200gr jokers och 2dl döda pinkies. Riggarna klättrade från 0,5-0,75-1gr,linorna var 0,8mm och 0,10 ned dimensionerade till 0,68mm med Tubertini 1T st.22-18. 
Vad kunde gå fel?
Det nappade på bra första dagen men jag lyckades inte få in grövre fisk trots finklippt mask i underhålls kopplingarna under den sista 1 1/2 timmen. Man fick känna sig nöjd trots att man
såg sig bli omkörd sista timmen.

D15-Ola Carlström (Balans) har tagit sig precis som Johan Kindlund från junior tiden in bland seniorerna med framgång.

D16-Leif Cederberg (Balans) skulle hänga på feederspöt med humorn på topp.

D17-Christer Pantzar (Höglands Fiskarna) skulle knipa sektions 1:an.

Resultatet från Dag 1 Sektion-D

Ola Carlström med en av många fina mörtar som han fångat på en maggot.

31 fiskar räckte till 1.5kg
Dag 2

Match Anglers United hade haft en hård första dag och dom tippade lagen Constellation Stockholm, Splash och SWEA låg i täten men det skulle bli riktigt riktigt hårt mot slutet.
Gjorde själv inga större förändringar i fisket och grund mäskningen, lade endast till en mäskboll med lite klippt mask. Ville inte göra samma misstag från första dagen och bli utan bonus fisk, efter 1 timme och 5 snorgärsar undrade både jag Rolf Wahlberg (Jakobsbergs SKF) och Henrik Bengtsson (Splash) vad var det som pågick. Vi skulle dela på dryga 1 kg fisk där Rolf drog det längre strået med sina 400gr. Under tävlingen hade jag lagt märke till hur mycket Thomas Söderlund (Constellation Stockholm) håvade, en blixtsnabb visit och några tips av en blivande vinnare. Det hjälpte föga och 8 liters hinken nedan skvallrar om resten (hade varit roligare om det varit 17 liters hinken).

23 fisk!! 300grrrr.

Resultatet från Dag 2 Sektion-D

Han är het Thomas Söderlund. Vill minnas en tid då han hade det svårt i kanalen.

Tom Östlund (Constellation Stockholm) presterade en stabil 1:a från C sektionen.

Marcus Enström (Constellation Stockholm) med en stabil 1:a från B sektionen.

Dom råmade igång dom tävlande på vissa sektioner och slutade som rekord publik på A sektionen.

Fredrik Andersson (Constellation Stockholm) var tvungen att ta hjälp av jesus sandalerna då han endast lyckats fiska ihop en 12 poängare. Han stilade med en 1:a första dagen utan sandaler.

Tror arrangörerna inte ville tro på resultatet.

Vem skulle vinna?

Constellation Stockholm gjorde det med sin fantastiska andra dag med tre ettor !

Vive La France här kommer vi !

Tack ni representerar ett stabilt gäng från hufvudstaden, GRATTIS !

SWEA arrangörer och duktiga fiskare Stefan "Hossa" Holst, Kent "Kant" Adell (EM 3:a), Christer "Hövdingen" Engvall och Tommy "Du borde le mer" Lindblom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar