måndag 29 juli 2013

En resa till Norrköping inför SM

Resan till Norrköping skulle kantas av olyckor och regn. Det var såpass närgånget att jag trodde att nu skulle jag få använda mina förstahjälpen kunskaper. 
På vägen ner till Norrköping såg jag en estländsk lastbilsförare vakna vid ratten efter några rediga svängar med lastbilen, dom tre bilar som låg efter passade på att smita förbi så fort som möjligt och jag kunde se i backspegeln hur han slog sig i ansiktet för att vakna. Ungefär 4 mil senare såg jag en mindre modell lastbil med flak av den äldre sorten drabbas av en däckexplosion, det gick fort och att bromsa in med alla fordon kring mig kunde det ha blivit en seriekrock att minnas. Den lilla lastbilen tappade all flyttlast och krängde för att slutligen volta två varv. Det var bara att anropa nödcentralen och hoppas på det bästa. Jag gav instruktioner till telefonisten och kunde meddela henne att båda passagerarna var utom skada men tydligt i chocktillstånd. Dom lugnade ner sig och jag vidarebefodrade instruktioner som jag fick via ambulanspersonalen om att dom skulle ta det piano och invänta hjälpen. Det slutade lyckligt och änglar finns tydligen, jag lämnade platsen när jag såg sambandscentral bilen närma sig och fick ett välförtjänt tack.

Äntligen hamnen i Norrköping där Jimmy Kungsman och Phil Ackerley redan var redo för batalj. Jag började packa upp när hemma hoppen Kent Adell och överhuvudet själv Christer Engvall dök upp, dom skulle provfiska en annan sträcka och hade bara vägarna förbi. 
Efter att äntligen tacklat upp mina waggler och feederspön började det blåsa hyfsat men det skulle inte vara några problem, det fanns gott om fisk. Det var mycket "smått" som störde om man vet vad som finns i detta fantastiska vatten som bara fortsätter att producera.

Jöran Modeér skulle vara stolt om han visste hur mycket jag inspirerats av hans tavlor.

Äntligen en lucka i regnskuren och Jimmy kunde posera framför sin 20 kilos säck.

Vi konstaterade att det fanns mycket abborre speciellt när man fiskade waggler.

Myten, legenden var hemma från det lovade landet.

Phil bokstavligen piskade upp en bra vikt med långspöna.
Hitta mer på http://drpiscatorial.blogspot.se/

Undertecknad med en blöt tillvaro.

I år när värmen varit så påträngande kan jag bara tacka min "mäsk kyl balja" från Tubertini.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar